harfjerning2

Alt du trenger å vite om hårfjerning.

Uønsket hårvekst er noe som ses hos både kvinner og menn, og for flere kan det oppleves som sjenerende. I dag finnes det heldigvis en rekke hårfjerningsbehandlinger som kan løse dette.

To ulike typer hårfjerning

hårfjerning3

Vi skiller mellom to ulike typer hårfjerning, depilasjon og epilasjon. Depilasjon er midlertidig hårfjerning, slik som voksing, napping og barbering. Her vil hårene vokse ut igjen, men man kan ofte se en reduksjon i hårveksten etter gjentatte behandlinger over tid.

Epilasjon derimot er permanent hårfjerning, som ses ved epilering og laserbehandlinger. Her ødelegges hårsekkene slik at de ikke vil produsere nye hår. Hårets vekstsyklus og gjenvekst styres av hormonene våre. Derfor er det vanskelig å estimere hvor mange behandlinger som kreves for den enkelte.

Voksing

Hårfjerning1

Voksing er en midlertidig hårfjerning hvor man benytter seg av ulike vokstyper for å fjerne uønskede hår på kroppen og i ansiktet. Her fjernes håret ved roten, og håret bruker betydelig lengre tid på å vokse ut igjen. Etter å ha vokset regelmessig over tid, opplever mange en reduksjon i hårveksten, og at hårene som vokser ut igjen er tynnere og finere.

Resultatet av voksingen kan vare opptil 4 uker, men vil variere fra person til person.

Det er allikevel viktig å være klar over at du må ha gjennomført flere behandlinger før resultatet varer så lenge som 4 uker. Det kan ta opptil 3 voksbehandlinger før man oppnår ønsket effekt av behandlingen. Det er fordi at alle hår har ulike vekstsykluser, og ved første voksbehandling vil hårene være i ulike vekstfaser og ha ulik lengde. Derfor vil det ikke være mulig å fjerne alle hårene med roten ved første behandling.

Hva er viktig å tenke på før og etter voksing?

Eksfoliering

Å eksfoliere i forkant av behandlingen vil fjerne opphopninger av døde hudceller og forberede huden, for å oppnå best resultat av voksingen. Det er også en av nøklene til å unngå og bekjempe inngrodde hår. Ved å eksfoliere fjerner vi døde hudceller som akkumuleres og blokkerer hårsekken.

Siden voksing i seg selv er eksfolierende, bør du ikke gjøre det for tett opp til en voksbehandling. To dager før voksing er en fin regel.

Trenger du et go-to-produkt?

Priori LCA 2xfoliant Peel+Scrub er en peeling for både ansikt og kropp som eksfolierer, fukter og stimulerer cellefornyelsen. En perfekt kombinasjon av mild kjemisk peeling og fysisk skrubb med eksfolierende vokskuler. Et anti-Irritant Complex motvirker og roer ned betennelser og irritasjon i huden samtidig som det tilfører fuktighet og styrker hudbarrieren.

Hårets lengde

Dropp barberhøvelen i minst 1 uke før voksingen. Hårets lengde bør være fra 0,5 til 1 cm. Hvorfor betyr dette noe?  Hvis hårene er for korte vil ikke voksen ha nok å feste seg i. Dette kan gjøre behandlingen mindre effektiv og faktisk mer smertefull.

Vær forsiktig med solen

Å holde seg unna solen er godt råd både før og etter voksing. Etter en voksbehandling kan huden bli mer sensitiv og dermed mer utsatt for å bli solbrent dagene etter behandlingen. I tillegg kan man også være mer utsatt for å få hyperpigmentering. Påfør en solkrem med SPF 30 eller høyere på utsatte behandlingsområder hvis du skal oppholde deg i solen.

Det samme gjelder hvis du har tilbrakt mye tid i solen, og er solbrent i forkant av behandlingen. Solbrenthet gjør huden ekstremt følsom og mer utsatt for å flasse etter voksing. Uken før behandling bør du være flink til å bruke solfaktor.

Unngå disse behandlingene

Det er vår trofaste anti-age ingrediens, men en uke før og etter voksing skal du ikke bruke produkter med høy konsentrasjon av retinol på områder hvor du fjerner hår. Retinoler kan gjøre huden mer sensitiv og du kan risikere å oppleve mer ubehag ved behandlingen. Unngå også injeksjoner, som Botox eller fillers, to uker før voksbehandlingen.

Andre etterbehandlingsråd ved voksing

De første 24 timene etter behandlingen skal du:

Unngå å bruke parfyme, kremer, såpe og deodorant.

Unngå å trene og svette.

Unngå varmt vann og klorvann.

Unngå å bruke stramme klær.

Tips: Bruk fruktsyrer for å redusere inngrodde hår.

Skrubb huden med Priori LCA 2xfoliant Peel+Scrub 3 dager etter voksbehandlingen.

Velg en formel som inneholder fruktsyrer slik som Glyactil Smoothing Body Lotion fra Elixir Cosmeceuticals. Det er en unik body lotion med aktive ingredienser som forebygger og motvirker urenheter. Kremen fungerer godt mot ru hud på armer, ben og føtter.

Brukes 1-2 ganger daglig.

* Husk at dette er en bodylotion med meget aktive ingredienser som brukes for å skape hudforbedring, og bør ikke brukes ved aktiv soling.

Danne Alkaline Wash

Danne Alkaline Wash-systemet er en unik hårfjerningsbehandling, som benyttes for å fjerne lyse, fine dunhår i ansiktet. Denne typen hår kan være svært vanskelig å fjerne med andre metoder, da veksten vanligvis er tett og det vil ta lang tid å behandle med for eksempel elektrolyse. Helt lyse hår er vanskelig å fjerne med laser. Det er fordi at laserstrålen tiltrekkes av pigment, noe disse hårene mangler.

Alkaline Wash kan fjerne små eller store områder med hår i en behandling uten ubehag, sammenlignet med andre hårfjerningssystemer. Det fungerer også bra når det kombineres med elektrolyse som er spesielt egnet for terminalhår. Det er mulig å kombinere elektrolyse og Alkaline i samme behandling. Da behandles de tykkere, stivere hårene først med elektrolyse og deretter de lyse, fine dunhårene med Alkaline Wash.

Alkaline Wash er et alkalisk pulver, som består av enzymer, magnesium og kalsium. Pulveret blandes sammen med en aktivator, og blir til en tykk, hvit maske. Deretter påføres masken på de områdene hvor vi ønsker å fjerne hår. Etter noen minutter vil Alkaline masken gjøre hårene myke og de løsner til slutt. Så fjerner vi masken og legger på et avsluttende produkt.

Med Alkaline Wash kan vi behandle uønsket hårvekst på overleppe, hake, hals, eller kinn. Dette kan enten gjøres hver for seg, eller man kan behandle hele ansiktet samtidig (kinn, hake, overleppe, hals).

Etter den første behandlingen vil håret vokse tilbake i normal hastighet, men etter hvert som behandlingene gjentas, vil hårveksten skje langsommere og håret svekkes. Alkaline Wash er ikke en permanent hårfjerning, men når man har gjennomført flere behandlinger over tid, kan man merke en reduksjon i hårveksten. De fleste går til behandling regelmessig, men det vil variere fra kunde til kunde hvor mange uker det går mellom hver behandling.

Etterbehandlingsråd ved Alkaline Wash

Du bør ikke bruke hudpleieprodukter som inneholder fruktsyrer samme dag, og bør unngå soleksponering de neste dagene. Hvis det oppstår rødhet i huden og den føles varm, kan du smøre på en behandlende krem etter anbefaling fra din hudterapeut. Bruk gjerne en krem med solfaktor.

Elektrolyse

Elektrolyse, også kalt epilering, er en permanent måte å fjerne hår på. Ved hjelp av høyfrekvent strøm fjernes ett og ett hår fra mindre områder som på hake og overleppe. Dette skader hårsekkene dine for å forhindre vekst og fører til at eksisterende hår faller ut. Resultatet er at denne hårsekken aldri mer kan danne et hår.  I likhet med laserbehandlinger vil det være behov for flere økter for å oppnå permanent hårfjerning. Hvor mange behandlinger som kreves vil variere avhengig av en rekke faktorer, blant annet hårvekst, og hvor stort område som skal behandles.

I tillegg til å gi mer permanente resultater, er elektrolyse svært allsidig. Det kan bidra til å hemme ny hårvekst for alle hud- og hårtyper. Elektrolyse kan også brukes hvor som helst på kroppen, inkludert øyenbrynene. Behandlingen utføres kun i ansiktet i vår salong.

Hårfjerning med laser

Det finnes flere typer laserbehandlinger som er effektive på å fjerne uønsket hårvekst.

Laser er svært konsentrert lys, der alle strålene har samme bølgelengde og retning. Effekten av behandlingen er avhengig av at håret er mørkt med mye pigment, og at huden er lys. Laserstrålen reagerer med pigmentet, ødelegger hårsekken og forhindrer gjenvekst.

Behandlingen må gjentas flere ganger for å få ønsket effekt.

Vi utfører laserbehandling ved vår Beth’s Beauty avdeling på CC Vest og på Beth’s Medispa.