Derfor bør du spise perler

Derfor bør du spise perler

I mange år har perler blitt brukt som ingrediens i eksklusive kremer. Men spiser du dem blir effekten enda bedre.

Perler har i mer en tre tusen år blitt brukt som skjønnhetsmiddel. Både kinesiske keiserinner og den egyptiske dronningen, Kleopatra, spiste perler for å holde huden rynkefri og silkemyk. Innen tradisjonell kinesisk medisin blir pulveriserte perler brukt som urtetilskudd på grunn av sine mange helsefremmende egenskaper og fordi de har en foryngende effekt på kropp og hud.

Gir vakker hud og god helse

En perle blir til ved at et lite sandkorn forviller seg inn i Østersen. Muslingen reagerer ved å pakke fremmedlegemet inn i lag på lag med en perlemorskimrende substans. Denne substansen, som består av det samme materialet som muslingens skall, er proppfull av vitaminer, mineraler, aminosyrer og andre stoffer som er viktige for god helse og for å holde huden ung. Den foryngende effekten på huden kommer av at perler inneholder et protein som stimulerer produksjonen av kollagen – en av hudens viktigste byggeklosser. Det er også gjort vitenskapelige studier som viser at pulveriserte perler lindrer hudirritasjoner, solskader og mindre sår.

Men det er ikke bare huden som har god effekt av perler. Perlepulver skal blant annet virke stress- og angstdempende, det skal gi bedre søvn, styrke synet, senke kolesterolet, styrke hjerte- og karsystemet, bedre blodsirkulasjonen, og styrke beinmassen.

Spiser du perler trenger du ikke andre kosttilskudd.

Perler inneholder alle de essensielle aminosyrene som kroppen selv ikke kan produsere og som vi trenger tilførsel av gjennom mat og kosttilskudd. I tillegg er den rik på vitaminer og mineraler som blant annet kalsium, magnesium, sink, kopper, jern, mangan, selen, silisium, fosfor og kollagen. I og med at den substansen som perlen er dannet av kommer fra en organisk kilde, tas næringsstoffene lettere opp i kroppen. Pulveriserte perler skal være fullstendig trygge å bruke, og skal kunne tas av alle gjennom hele livet uten bivirkninger.

Kan også blandes i krem og sminke

Ønsker du umiddelbar glød kan du blande litt perlepulver i dagkremen din eller børste det over huden med kost som siste finish over sminken.

Produsert i Norge

Pearlskin, er laget for å komplimentere vanlig hudpleie. Det blir produsert i Norge av Faunpharma laboratoriet i Vestby og er testet av Eurofins Food Testing Norway AS i Moss. Perlene blir dyrket under kontrollerte forhold og inneholder ingen miljøgifter og tilsetningsstoffer.

Bestill Pearlskin i nettbutikken her: