Daily routine for skin care

Huden er et av kroppens største organer, og fungerer som en beskyttende barriere. Så det å ivareta en sunn hud, med en god hudpleierutine er essensielt.

I en travel hverdag, kan det være vanskelig å finne gode rutiner på hudpleien. Vi bruker kanskje sminke hver dag, sitter mye foran skjerm og vi er utsatt for forurensing og ytre påvirkninger, som kan gjøre huden gusten og grå.

Men i disse tider, når hverdagen har endret seg for mange av oss og flere tilbringer mer tid hjemme enn noen gang, er det en perfekt anledning til å komme inn i gode rutiner.

Og det er ikke mye som skal til!

Steg 1: Rense ansiktet

Å rense ansiktet er kanskje det viktigste steget i en god hudpleierutine. Når du renser huden får du renset bort makeup, avfallsstoffer og annet som kan ligge igjen på huden. En nyrenset hud vil ha bedre opptak av aktive ingredienser i kremer og serum, og gi en frisk og sunn glød.

Å finne riktig rens til din hudtype er viktig, og her finnes det mange varianter å velge mellom. Vanlig såpe kan virke uttørrende, og er ikke å anbefale. Dersom man ønsker kan man også bruke en toner etter rens, dette kan hjelpe til med å balansere hudens pH verdi.

Vi anbefaler å rense huden morgen og kveld. Morgen for å rense bort avfallsstoffer som huden kvitter seg med i løpet av natten, og på kveld for å fjerne alt av makeup, smuss og annet som blir liggende på huden etter en lang dag.

I tillegg til å rense ansiktet burde man eksfoliere eller peele alt fra et par ganger i uken til hver eneste dag. Da vil du eksfoliere bort døde hudceller og få i gang blodsirkulasjonen, som igjen vil gi en sunnere, friskere hud med mer glød.

Hudpleien rutiner

Steg 2: Fuktighet & aktive ingredienser

For å opprettholde en god fuktighetsbalanse i huden, er det viktig å påføre riktig produkt etter at du har renset huden. Et serum inneholder gjerne mer aktive ingredienser enn en fuktighetskrem, og vil kunne jobbe mer spesifikt med et hudproblem som f.eks pigmentforandringer, tap av fuktighet eller mot linjer og rynker. Oppgaven til en fuktighetskrem er i tillegg til gi huden godt med fukt, å ligge på huden og fungere som en beskyttende barriere og forhindre tap av fukt i løpet av dagen.

Steg 3: SPF

Å bruke SPF hver eneste dag er et veldig viktig steg i hudpleierutinen, og vi anbefaler å bruke SPF 30 eller høyere. Her skiller vi mellom kjemisk og fysisk filter. Et kjemisk filter er fint for deg som har en litt blankere hud og som ønsker en solkrem med en lett konsistens, eller deg som kanskje har en aktiv livsstil og ønsker et svetteresistent produkt. En solkrem med fysisk filter, er å foretrekke for en sensitiv hud, eller en hud som sliter med pigmentforandringer da denne solkremen legger seg mer som en beskyttende “hinne” på hudoverflaten.

Å bruke SPF hver dag er det viktigste du kan gjøre for å forebygge aldringstegn og pigmentforandringer, og er en god investering for å bevare en sunn og frisk hud i mange år fremover, uten de skadelige effektene av solens stråler.

Steg 4: Ansiktsmaske

Ansiktsmaske er et fint tilleggsprodukt for deg som ønsker det lille ekstra. Ikke bare vil du få en følelse av hjemmespa og hverdagsluksus, men du kan også her jobbe spesifikt mot et hudproblem. Her finnes det uendelige varianter, og noe som passer enhver hudtype og behov.

Ta deg noen ekstra minutter, legg deg i badekaret og slapp av mens ansiktsmasken gjør jobben.