Mineralsminke har eksistert i lang tid (faktisk helt siden de gamle egypterne!), men det er i løpet av de siste 10 årene at det virkelig har skjedd betydelige forbedringer.

Tidligere var mineralsminke kun tilgjengelig i løst pulver. Med den store produktutviklingen som har skjedd, har det blitt mulig å lage flere typer mineralprodukter, og tilby et mer variert utvalg av farger.

Hva er mineralsminke?

Mineralsminke har ingredienser fra mineralriket, og består av mineraler og pigmenter som finnes naturlig i jord og stein. Mineralene finmales til små partikler som kan brukes som base i ulike sminkeprodukter. Selv om mineralene er naturlige, er de behandlet for å være sikre å bruke på huden.

alt om mineralsminke

Er mineral makeup bedre for huden?

Mineralsminke inneholder naturlige ingredienser som har hudpleiende og beskyttende egenskaper. Ren mineralsminke er formulert uten kunstige tilsetningsstoffer, fargestoffer og parfymestoffer. De vanligste ingrediensene vi finner i mineralbasert sminke er jernoksider og titandioksid. Disse ingrediensene vil ha ulike egenskaper når de påføres huden.

Sinkoksid er et eksempel på en ingrediens som både har en dekkende effekt, virker talgregulerende, og kan bidra til å forhindre fremtidige utbrudd i huden. Mineralbaser er dermed ideelle for en hud som er mer utsatt for å få kviser og urenheter.

Det er også et fint alternativ for en eldre hud, siden den lette konsistensen ikke vil legge seg i fine linjer å gjøre disse mer fremtredende. Mineralene reflekterer lyset som treffer huden og gir en naturlig glød.

Mineralsminke kan derfor passe til alle hudtyper, hudtilstander og aldere.

Fordeler ved mineralsminke

Det er flere fordeler ved mineralsminke, og sminken omtales ofte som et «renere» alternativ til annen ordinær sminke. Her har vi listet opp noen av de viktigste fordelene.

  • Bra for en sensitiv hud, og uren hud.  
    Mineralmakeup inneholder ingredienser som er antibakterielle, betennelsesdempende og som har beskyttende egenskaper, noe som gjør produktene spesielt godt egnet for en sensitiv eller en akneutsatt hud.
  • Bredspektret UV-beskyttelse
    Ingredienser som titandioksid og sinkoksid fungerer som naturlig solfaktor. Vi anbefaler allikevel alltid at du bruker solkrem i kombinasjon med sminke hvis du skal oppholde deg i solen. Mineralsolkremer passer også for en sensitiv hud.
  • Tetter ikke porene
    Mineralsminke er ikke-komedogen, det vil si at den ikke tetter porene, og lar huden puste. Mineralsminke kan derfor være ideell for de med problemhud, eller de som sliter med ulike hudutfordringer som eksem og rosacea. Mineralsminke er fri for kunstige fargestoffer, oljer, parfymer eller konserveringsmidler som potensielt kan irriterer huden.

Velg riktig mineralsminke

Det finnes mange ulike typer mineralmakeup, og alle er ikke like rene. Flere er tilsatt fettstoffer eller andre fyllstoffer, og kan i tillegg inneholde uttørkende ingredienser som kaolin (leire). Ren mineralmakeup skal kun inneholde knuste mineraler. Når du skal velge mineralsminke, må du se etter makeupprodusenter som bruker rene ingredienser av høy kvalitet i sine formuleringer. Unngå mineralsminke med tilsetningsstoffer som kan tilstoppe porene og irritere huden. I dag er det enkelt å finne ut hvorfor en bestemt ingrediens befinner seg i ett produkt, og hva som er effekten av det. Hvis sminken for eksempel inneholder planteekstrakter er det viktig å undersøke om disse er allergifremkallende, siden noen naturlige ingredienser kan være det.

Populære makeupprodusenter

Innen kosmetikken er det flere makeupprodusenter som fokuserer på å lage mineralbasert sminke. En av de mest kjente produsentene er bareMinerals. De bruker hovedsakelig bare mineraler som ingredienser i sine produkter. BareMinerals har alt fra øyesminke til ulike baser, og har fått mye oppmerksomhet for sine gode produkter. Jane Iredale og Colorescience er to andre kjente makeupprodusenter som tilbyr produkter basert på mineraler.

Jane Iredale – Vakker makeup for en sunn hud

Produktene fra Jane Iredale er basert på de reneste og beste ingrediensene, med mineraler og planteekstrakter som er nøye utvalgt på grunn av sin kvalitet og hudpleiende egenskaper. Makeupen inneholder antioksidanter og vitaminer, bredspektret solbeskyttelse og finknuste mineraler som ikke irriterer eller lager tilstopninger. Det finnes alternativer for alle hudtyper, inkludert en mer sensitiv hud. De har et stort utvalg av baser og flere SPF-alternativer.

Jane Iredale PurePressed Base

Jane Iredale PurePressed Base Mineral Foundation er et oljefritt, fast pudder med rene og finknuste mineraler som gir en matt og jevn hudtone. Det er et pleiende makeupprodukt som fungerer som en concealer, foundation, pudder og UV–beskyttelse i ett og samme produkt.

Foundationen kommer i ulike fargetoner, slik at alle kan finne den perfekte nyansen som passer for sin hudtone.

jane iredale purepressed base

Jane Iredale PurePressed Blush

Jane Iredale PurePressed Blush En ren mineral blush som gir en naturlig og vakker farge til kinnene. Kan også brukes på øyne og leppene.

Pleiende formulering beriket med mineraler og antioksidanter som revitaliserer huden. Formulering med mineraler og antioksidanter.

purepressed blush

Jane Iredale PurePressed Eye Shadow

Jane Iredale PurePressed Eye Shadow er rikt pigmenterte mineraløyenskygger som fremhever øynene dine og får dem til å stråle.

Øyenskyggene er enkle å påføre og sitter godt. Øyenskyggene har en lett, kremaktig formel som smelter på huden, og gjør det enkelt å skape det utseendet du ønsker.

jane iredale eye shadow

bareMinerals – 5 rene ingredienser

I 1995 revolusjonerte bareMinerals skjønnhetsindustrien med sin pleiende og naturlige makeupserie. bareMinerals tilbyr en komplett makeupserie, basert på 100% rene formuleringen, og bruker hovedsakelig bare mineraler som ingredienser i sine sminkeprodukter. Flere av mineralene har en pleiende effekt på huden, og bidrar til å motvirke ulike hudutfordringer som tørrhet og irritasjon. I tillegg inneholder flere av produktene SPF, som beskytter mot hudaldring. Produktene passer for alle hudtyper, også en sensitiv eller uren hud. Mesteparten av sortimentet er fri for konserveringsmidler, parfyme, fyllstoffer, mineraloljer, syntetiske fargestoffer og andre kjemiske ingredienser som kan irritere huden.

bareMinerals ORIGINAL Mineral Foundation

ORIGINAL Mineral Foundation SPF 15 er det ikoniske produktet som startet den «rene» skjønnhetsbølgen i 1995. Produktet inneholder kun 5 mineralingredienser, og er formulert uten tilsetningsstoffer eller fyllstoffer. Den ultralette og silkemyke konsistensen i pulverform gir en jevnere hudtone, og har en naturlig dekkevne.

Foundationen kommer i 30 fargenyanser, og passer for alle hudtoner og hudtyper. Produktet er ideelt for en sensitiv hud og fremmer klarere, sunnere hud over tid, samtidig som det gir daglig solbeskyttelse med SPF15.

bareMinerals Bounce & Blur Blush

BareMinerals Bounce & Blur Blush er en lett rouge i en unik formulering, en blanding mellom krem og pudderform. Rougen kommer i 4 vakre nyanser, gir en jevn og myk finish, og en naturlig farge til kinnene.

Rougen kan påføres med fingertuppene, og du behøver derfor ikke å bruke en sminkebørste.

bareminerals blush

Colorscience – Mineral solkrem + sminke

Colorscience er en hudforbedrende mineralmakeup-linje som kombinerer solbeskyttelse og makeup, og er designet for å gi huden et naturlig, plettfritt utseende. De rene mineralformuleringene fremhever dine beste ansiktstrekk, samtidig som de beskytter huden mot de skadelige effektene fra sollys. Colorescience kombinerer makeup og vitenskap i en komplett serie av mineralkosmetikk, og bruker avanserte ingredienser som gir umiddelbare og langsiktige resultater.

Colorscience Sunforgettable Brush-On Shield SPF 50

Et populært produkt fra Colorescience er den praktiske sminkebørsten med bredspektret solbeskyttelse i pulverform -Sunforgettable Total Protection Brush On Shield SPF 50. Det fantastiske produktet gir både beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler, har fuktighetsgivende egenskaper, samtidig som det gir næring til huden. Produktet er rik på antioksidanter som også beskytter mot ytre miljøfaktorer.

Produktet er perfekt å ha med seg i vesken, og den praktiske børsten gjør det enkelt å påføre produktet over sminken når som helst i løpet av dagen. Produktet er kjempefin å bruke på hendene også.

Colorscience Color Balm SPF 50

Multifunksjonell balm for både lepper og kinn. Den er lett å påføre, hydrerer og beskytter. SPF 50 og 80 min vann – og svetteresistent.

Fargen “Blush” er i en rosa tone, perfekt for hverdagsbruk. Bronze er en skinnende gylden farge som gir en solkysst glød. Berry er en dyp bringebærfargetone, flott for å legge til en mer levende fargepop.

Hos Beth’s Beauty hjelper vi deg med å finne riktige mineralsminke som passer for din hud. Vi tilbyr komplette serier med mineralkosmetikk, bestående av baser, avsluttende pudder, blush, bronzer, øyenskygger, concealer og mye mer. Våre produktserier er nøye valgt ut etter deres pleiende og beskyttende egenskaper.