Med medisinsk hudpleie snakker vi som regel om aktive hudpleieprodukter som brukes for å bedre hudstruktur og forebygge aldring. De aktive produktene inneholder vitenskapelig dokumentert effektive ingredienser, slik som AHA-syrer, retinol, vitaminer og antioksidanter i høy konsentrasjon, og med innovative leveringssystemer som sikrer at ingrediensene trenger inn i huden.

Hos Beth’s Beauty fører vi flere medisinske hudpleieserier som ZO Skin Health, Obagi Medical og Skinbetter Science.Disse aktørene kan vise til flere kliniske studier, og deres ekspertise på hud og ingredienser i kombinasjon med det siste innen forskning og teknologi, leverer det beste innen moderne hudpleie.zo-skin-health

 

Medisinsk hudpleie vs. tradisjonelle hudpleieserier

Den kosmetiske industrien er i rask utvikling, og basert på den nyeste teknologien innen hudbehandling kan man i dag fremstille avanserte og virksomme produkter som gir effektive og synlige resultater.

Hvilke aktive ingredienser finner vi i medisinsk hudpleie?

Aktive ingredienser er stoffer som er tilsatt produktet for å ha en effekt. Disse virkestoffene fungerer forebyggende, reparerende, fuktgivende, solbeskyttende eller lysnende.

Retinol og Tretinoin

Retinol er en form for A vitamin, og ofte brukes i kosmetiske produkter for sin anti-age effekt. A vitamin har mange kjente og positive effekter på huden. Det er en ingrediens som fremmer hudfornyelse og forbedrer kollagenproduksjonen (som begynner å avta i 30-årene). I tillegg til å redusere utseendet på fine linjer og rynker, kan retinol også redusere noen av bivirkningene ved solskader, som pigmentering. Flere sliter med akne og uren hud, også i voksen alder. A Vitamin virker betennelsesdempende og talgregulerende og A-vitaminsyre er en veldokumentert ingrediens som også brukes i behandling mot akne (kviser).

Ved hjelp av spesielle enzymer i huden omdannes A Vitamin kontinuerlig til ulike former. Retinsyre/tretinoin er den aktive formen for A vitamin. Retinsyre binder seg til bestemte reseptorer i cellene, som stimuleres til å danne kollagen og elastin.

Det er viktig å være nøye med å bruke solbeskyttelse med høy faktor hver dag.

Produkter med A vitaminsyre og retinoler skal ikke benyttes av gravide eller ammende.

C Vitamin

Antioksidanter og den daglige UV-beskyttelsen er vårt beste forsvar mot frie radikaler. Vi vet at frie radikaler er med på å fremskyve aldringsprosessen i huden. Antioksidanter kan fungere som aktive stoffer, avhengig av formuleringens sammensetting. C Vitamin eller askorbinsyre er en effektiv ingrediens som brukes i hudpleie for å beskytte mot miljøpåvirkninger. C Vitamin fremmer kollagen og hyaluronsyre-syntesen for en fastere hud, og har også en lysende effekt på pigmentering.

AHAaha smoothing bodylotion

AHA står for Alpha Hydroxy Acids og er en fellesbetegnelse for flere typer naturlige syrer som utvinnes av sukkeret i planter. Disse kalles derfor ofte for fruktsyrer. Disse syrene eksfolierer huden og øker cellefornyelsen. Det finnes flere AHA-syrer og eksempler på kjente AHA-syrer som brukes i behandlinger og produkter er mandelsyre, melkesyre og glykolsyre.

BHA

BHA står for Beta Hydroxy Acids er en gruppe syrer. Salisylsyre er et eksempel på en slik BHA. Salisylsyre er fettløselig, noe som gjør den utmerket for en fet hud da syren kan trenge ned i porene og løse opp i talg.

 

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er et sukkermolekyl som forekommer naturlig i huden, og som kosmetisk ingrediens fungerer hyaluronsyre som et fuktbevarende stoff i hudens ytterlige lag. Hyaluronsyre kan binde til seg vann opp til tusen ganger sin egen vekt. Hyaluronsyre har en geleaktig konsistens, og tilsettes i kosmetiske produkter i ulike former og brukes i injeksjoner som fillere til korreksjon av ansikts og kroppskonturer.

Hydrokinon

Hydrokinon er en aktiv ingrediens som har en blekende effekt på mørke flekker i huden, slik som melasma, fregner eller post-inflammatorisk pigmentering som kan oppstå etter sår.

Det er viktig å huske på at flere av stoffene kan ha ulik funksjon ut ifra konsentrasjonen og formuleringens oppbygning. Salisylsyre er et eksempel på en ingrediens som også brukes som et konserveringsmiddel i produkter. Hydroksysyrer benyttes derfor både som hjelpestoffer og som aktive stoff avhengig av formuleringens sammensetting.

Hvilke resultat kan du forvente?

I motsetning til konvensjonelle hudkremer som kun arbeider i hudoverflaten, virker produktene aktivt i dybden. Hudens kvalitet og elastisitet forbedres, den naturlige aldringsprosessen reduseres, og uønsket pigmentering vil reduseres.

De aktive produktene påvirker hudens naturlige evne til å hydrere, reparere og forynge seg selv. Resultatet er en sunn hud. Hva slags sammensetning og konsentrasjon som er optimal, avhenger av hudtype og alder. Bivirkninger kan være tørrhet, flassing, rødhet eller kløe, men det er ikke en sammenheng mellom ubehag og virkningsgrad. Derfor er ikke irritasjon eller sårhet en forutsetning for en optimal behandlingseffekt.

Mange kan oppleve at huden blir mer sensitiv og irritert over lang tid. Det finnes også gode alternativer for de som ikke ønsker eller kan bruke de kraftigste produktene. Et mindre aggressivt hudprogram, vil for de fleste gi et like godt resultat, både på hudstruktur og pigmentering, men du må være forberedt på at det vil ta litt lenger tid.

I tillegg kan et riktig hudprogram og produkter brukes til å behandle forskjellige hudsykdommer som eksem, psoriasis, melasma og rosacea

 

cosmeceuticals

Bør du velge medisinsk hudpleie fremfor tradisjonelle hudpleieprodukter?

Hva som fungerer best for deg, kan variere avhengig av hudtype og tilstand. Medisinsk hudpleieprodukter inneholder svært konsentrerte aktive ingredienser som trenger dypere inn i huden, men produktene kan fungerer annerledes for forskjellige mennesker.

Selv om medisinsk hudpleieprodukter anses som mer effektive, er de ikke nødvendigvis et bedre alternativ for alle. De beste resultatene oppnås i konsultasjon med en hudterapeut eller hudlege.

Hvordan får du best effekt av medisinske hudpleieprodukter?

Hvilke hudprogram og produkter som passer best, avhenger av problemets omfang og hvilket resultat man ønsker å oppnå.

Medisinsk hudpleie kan gi fantastiske resultater, men for å kunne bruke produktene effektivt trenger du riktig veiledning fra en profesjonell. Det er viktig å forhøre deg med en hudterapeut eller hudlege for å avgjøre hvilke medisinske hudpleieprodukter som er best for deg basert på hudtilstand, livsstil og tidligere behandlinger, slik at det kan settes sammen et passende hudprogram for deg.

En kombinasjon av profesjonelle behandlinger i salong og aktive hudpleieprodukter til daglig bruk, vil gi raskere forbedringer, og vil bidra til å ivareta en sunn hud uavhengig av alder eller spesifikk hudtilstand.

Hos Beth’s Beauty tilbyr vi gratis hudkonsultasjon i våre salonger eller konsultasjon over telefonen, slik at vi kan gi våre kunder de beste rådene og riktig produktanbefalingene til deres hud.